Hur blir du bemött hos banken? Ett innehav i Jämställda Bolag Europa är Danske, extra bra att de jobbar aktivt o förstår affärsnyttan med jämställdhet
Open in new tab
Fotograf: Pressbild.

Bank-vd:n om entreprenörer och jämställdhet: “Handlar inte bara om rättvisa utan främst om affärsnytta”

Kvinnliga entreprenörer vittnar inte sällan om att de blir dåligt bemötta på banker och får sämre villkor än män.

Danske Bank Sveriges vd Berit Behring vill se en förändring och drivs främst av viljan att skapa mer affärsnytta, genom att fler kvinnor börjar driva bolag. Många banker stoltserar med att de satsar på entreprenörer och inte minst på kvinnliga företagare.

Ändå upplever många kvinnor att de blir dåligt bemötta i bankmöten och ofta får sämre villkor än män i motsvarande position. Vi pratade med Danske Banks vd i Sverige, Berit Behring, för att höra hennes syn på saken.

"Jag tycker det är jättetråkigt att höra, det ska inte vara så. Självklart kan jag se att det finns problematiska strukturer och samhället måste verkligen bli bättre på att ta vara på kvinnors kompetens och kraft.

Även vi på Danske Bank måste bli bättre och för mig handlar det inte bara om rättvisa utan för att vi kan göra ännu bättre affärer, det driver mig allra mest", säger Berit Behring. Danske Bank försöker arbeta aktivt med att möta entreprenörer, genom exempelvis startup-platsen The Hub och Startup Weekend Femtech, där kvinnor får presentera sina affärsidéer. "Det var nästan bara män som kom till våra entreprenörsträffar så vi hade problem med att nå ut till kvinnliga entreprenörer.


Läs hela artikeln →
www.va.se

Läs nästa artikel

Jämställda Bolag Global är en av vinnarfonderna

Läs nästa: Jämställda Bolag Global är en av vinnarfonderna