Även världens största kapitalförvaltare säger att mångfald i grupper leder till bättre beslut och att en mångfald i styrelsen lockar kompetensresurser
Open in new tab

Fondbjässens krav – förklara bristen på kvinnor i styrelserna

BlackRock vill se åtgärder från bolagen.

BlackRock, världens största kapitalförvaltare, pressar företag som har färre äntvå kvinnliga styrelseledamöter. Världens största kapitalförvaltare BlackRock efterfrågar förklaringar från företag kring brist på kvinnor i styrelser, och säger att mångfald i grupper leder till bättre beslut.

 Det rapporterar Bloomberg News.Kapitalförvaltaren skickade brev under veckan till samtliga företag som ingår i indexet Russell 1000, och som har färre än två kvinnliga styrelseledamöter. Bjässen undrade hur det förhållandet hänger ihop med bolagen långsiktiga strategier.

BlackRock vill nu se åtgärder från företagen för att öka andelen kvinnor i styrelsen. Michelle Edkins, BlackRocks globala chef för Investment Stewardship som innefattar bolagsstyrning, skriver i brevet att oavsett industri, plats eller storlek tror BlackRock på att en brist på mångfald i styrelsen undergräver dess förmåga att fatta effektiva strategiska beslut.

Vidare bedömer BlackRock att en mångfald i styrelsen hjälper företag att locka och behålla anställda.


Läs hela artikeln →
www.breakit.se

Läs nästa artikel

Jämställda Bolag Global är en av vinnarfonderna

Läs nästa: Jämställda Bolag Global är en av vinnarfonderna